Metzeler gumiabroncs technológia


Interact – Multizóna feszítés


Elemes acélhúr tekercselős feszítés: az összeállítás teljesítménye a szerekezet merevségén múlik. Teljesítmény pontosan ott, ahol szükséges. Maximális rugalmasság a különböző motorozási stílusokhoz

Hatótávolság: 
Racetec™ RR, Sportec™ M7 RR, Sportec™ M5 Interact™, Roadtec™ 01, Roadtec™ Z8 Interact™, Roadtec™ Z6 Interact, Tourance™ NextRadiál öv


Innovatív övszerkezet  egyetlen réteg acélhuzallal, ami beburkolja a sugaras 0°-os vázat. Szabadalmaztatott magas teljesítményű technológiája a Metzelernek, első és hátsó kerekekre is.

Az acélra jellemzőbb a nagyobb merevség a textillel szemben, és ez megengedi  a gumi súlyának csökkentését. A sugaras acélöv csökkenti a kerék dinamikus deformációját, ami a centrifugális erő hatására történne nagyon magas sebességen.

Köszönhetően a még egyenletesebb hőeloszlásnak, az élettartam növekedett, és a kopás is állandóbb.

Hatótávolság: 
Racetec™ RR Slick, Racetec™ RR CompK Slick, Racetec™ RR, Racetec™ Rain, Racetec™ RR K3, Sportec™ M7 RR, Sportec™ M5 Interact™, Sportec™ M3,
Roadtec™ 01, Roadtec™ Z8 Interact™, Roadtec™ Z6 Interact, Roadtec™ Z6, ME 888 Marathon™ Ultra, ME 880 Marathon™, Tourance™ Next, Tourance™, Karoo™ 3, FeelFree™, FeelFree™ Wintec

 Metzeler fejlesztett felhúzás


A “Metzeler fejlesztett felhúzás” egy szabadalmaztatott rendszer az optimális elosztásért a huzalok és a 0° acélöv között. A gumi különböző szekcióiban az acélöv különböző elosztásokkal van feltekerve, a teljesítmény elvárásoktól függően a gumi megfelelő területén. Az első és hátsó keréken is az elosztás szélesebb a korona területen a magasabb elasztikusság, és öncsillapítás érdekében. A kerékszekció közé hajlat részében növelt a merevség, a gyors kanyarodást lehetővé tétele érdekében. Az oldalterületeken a hátsó gumin, az elosztás ismét szélesebb a biztonságos visszajelzés és kontroll miatt, amikor teljes bedőlésben motorozik.

Hatótávolság: 

minden Metzeler radiál öv gumiabroncsÖsszetett sugaras körvonal


A kontúrdizájn technológiát a magas teljesítményen való motorzás érdekében tervezték. A körvonalgörbület különbözik a korona és az oldalterületek között, azért, hogy biztosítsák a legérzékenyebb és hatékonyabb kezelhetőséget, és tapadást. A korona és oldalterületeket élesebb sugár jellemzi a gyorsabb és precízebb kezelhetőségért, és biztosabb stabilitási határ visszajelzésért (oldalak). Szélesebb sugár jellemzi az oldalterületeket, lehetővé téve a nagyobb érintkezési felületet a kanyarodsái stabilitás érdekében.  

Hatótávolság: 
Racetec™ Rain, Lasertec™Metzeler övrendszer


A “Metzeler övrendszer” a Metzeler által szabadalmaztatott technológia, sugaras öves keresztredőzésű gumikra. Ez az elemes jellegű szerkezettechnológia valóban megengedi a tuningot minden méreten, a motorok speciális igényeihez alkalmazkodva, a nagyon magas stabilitásért. Ez azt jelenti, hogy a gumi súlya és teljesítménye speciálisan fejlesztett a még tradícionálisabb stílusú, mégis erőteljes motorok számára, hogy növelje a dinamikus teljesítményüket.

Hatótávolság: 
ME 888 Marathon™ Ultra, ME 888 Marathon™ Ultra WW, ME 880 Marathon™, ME 880 Marathon™ XXLMBS – Sugaras


Ez a szimbólum azokat a gumikat jellemzi, amik sugaras vázzal és diagonal övvel hasznáéják az MBS technológiát. A sugaras váz lehetővé teszi  az alacsony vágású gumit, hogy elérje a kanyarodsi stabilitást, miközben a diagonal öv megóvja a gumit a deformációtól magas sebességnél.

Hatótávolság: 
ME 888 Marathon™ Ultra, ME 888 Marathon™ Ultra WW, ME 880 Marathon™, ME 880 Marathon™ XXLEgysugarú kontúr


Speciális gumikörvonal a Custom-túra motorosoknak fejlesztve, lineáris dizájnnal. Motorspecifikus profil, különösen illik a heavy modellekhez. A széles koronaterület nagyszerű kényelmet és stabilitást biztosít minden sebességen, miközben magas élettartammal rendelkezik. A körvonal kerek oldalterülete nagyon jó és könnyű kezelhetőséget mutat.

Hatótávolság: 
ME 888 Marathon™ Ultra, ME 888 Marathon™ Ultra WW, ME 880 Marathon™, ME 880 Marathon™ XXL, Perfect ME 11™, ME 22™, Perfect ME 77™, Block C, Block KKontúr modellező technológia


A gumi körvonal fejlesztett dizájn technológiája, magas teljesítményre hangolva a legújabb motorosok igényeinek kielégítésére. A különböző profilok alkalmazása első és hátsó keréken optimalizálja a jó működést bármilyen dőlési szögben. A gumi végső körvonal dizájnja az összes motorozási stílusban a legjobb teljesítményt hozza, minden legutóbbi motoron: kiszámíthatóság, tapadási visszajelzés limitnél, kanyarodási stabilitás.

Hatótávolság:
Racetec™ RR K3, Sportec™ M7 RR, Sportec™ M5 Interact™, Roadtec™ 01, Roadtec™ Z8 Interact™FCM – Finom szén mix


Finom szén mix vegyületstruktúra. Ezt az új vegyületet úgy kaptuk, hogy legutóbbi generációját használtuk a magas teljesítményű nyersanyagoknak, a nagyobb rugalmasságért  szélesebb területű körülmények között. Pl. amikor hidegről melegre megy, vagy nedvesből száraz útra. Ez az új szerkezet lehetővé teszi a legmagasabb tapadási szintet, mind nedves, mind száraz körülmények között, miközben magas élettartamot is produkál.

Hatótávolság:

Racetec™ RR K3, Sportec™ M7 RR, Sportec™ M5 Interact™, Roadtec™ 01, Roadtec™ Z8 Interact™

 Dura Sil


Utolsó generációs magas teljesítményű vegyület, magas kovasav tartalommal, és új megerősítő elemekkel, hogy még jobb merevséget, és még magasabb mechanikai  helytállást biztosítson. Ez az új vegyület azért lett kifejlesztve, hogy garantálja a gyors és hatékony ruganyosságot hidegből melegbe, szárazból nedvesbe, normál útról versenypályára magas tartóssággal.

Hatótávolság:

Racetec™ RR K3, Sportec™ M7 RR, Sportec™ M5 Interact™Wintec technológia


A lamellák le lettek “nyesve” a futófelületig a gyors bemelegedés érdekében, és a hihetetlen kontakt érzésért, olyan vegyületet alkalmazva,  ami tökéletesn dolgozik alacsony hőmérsékleten is. A Wintec technológia lehetővé teszi a motorozást 12 hónapon keresztül az évben, bizonságos körülmények között, kompromisszumok nélkül.

Hatótávolság:
FeelFree™ Wintec